50 jaar bemande ruimtevaart

Persbericht Space Expo.

Op 12 april was het precies vijftig jaar geleden dat Rusland de eerste mens in de ruimte bracht. Met de vlucht van Joeri Gagarin begon 50 jaar bemande ruimtevaart. Om dit in Nederland te vieren organiseert Space Expo in Noordwijk gedurende de komende paasdagen en de aansluitende meivakantie tal van activiteiten..

Presentatie 50 jaar Joeri Gagarin
Dagelijks om 11.00 en 14.00 uur is er een boeiende lezing over de eerste man in de ruimte, Joeri Gagarin. Wie was hij en wat maakt hem en zijn ruimtevlucht zo bijzonder? Deze presentatie is niet alleen voor ouderen, maar ook voor scholieren die een werkstuk willen maken of spreekbeurt willen houden, zeer interessant!

50 jaar bemand ruimtevaart

Flip de Beer wil astronaut worden

Net als Joeri Gagarin en de ESA-astronauten wil ook Flip de Beer graag de ruimte in. Met de hulp van alle jonge kinderen gaat hij oefenen voor astronaut. Zo komen onze toekomstige astronauten alles te weten over hoe het is om met een raket gelanceerd te worden en straks in de ruimte rond te zweven.

De astronautentrainer

Gedurende de hele vakantie is het dagelijks mogelijk om tegen een kleine vergoeding een heus astronautencertificaat te behalen. Stevig vastgesnoerd ervaart de deelnemer hoe Joeri Gagarin en zijn collega ruimtevaarders in de astronautentrainer werden voorbereid op het echte ruimtegevoel van geen boven of onder! Een unieke ervaring voor jong en oud zonder misselijk te worden.

ESA-Tours 50 jaar bemande ruimtevaart

Dagelijks is het mogelijk om het ruimtevaartcentrum in Noordwijk vanaf Space Expo te bezoeken. Voor deze rondleiding moeten deelnemers goed ter been zijn en een redelijke conditie hebben.

Openingstijden
Space Expo is in de schoolvakantie open voor het publiek van 10.00 uur tot 17.00 uur. Het programma is doorlopend. Kijk voor meer informatie op onze website, www.space-expo.nl


Geplaatst

in

door

Tags: