Aerojet Mars Mission architectuur online

De webinar van Joe Cassady is online. Dit is de eerste van een reeks maandelijkse webinars waarmee Explore Mars Inc in juli is begonnen. Mocht je het hebben gemist, dan kan je de webinar online bekijken. De volledige webinar is hier te vinden.

Aerojet Mars

Joe Cassady is voor Aerojet de Executive Director Washington DC Office. In deze hoedanigheid hield hij op 14 juli een lezing genaamd, “Aerojet Heavy Lift Propulsion Technology Architecture for Human Exploration“. Gedurende zijn voordracht gaf hij een overzicht van een voorstel voor een nieuwe missie-architectuur dat Aerojet ontwierp om niet alleen een bemande landing op Mars in de jaren 30 van deze eeuw mogelijk te maken, maar ook tussenliggende bestemmingen aan te doen. Voorafgaande bestemmingen zoals een langdurige missie naar de Maan, een missie naar een “near Earth object” en een missie naar het oppervlak van het Marsmaantje Phobos. Deze architectuur laat zich vergelijken met Gemini- en Apollo-architectuur uit de jaren zestig en zeventig.

Volgens Explore Mars Executive Director, Chris Carberry, is dit een van de meest veelbelovende architecturen die hij tot nu toe heeft gezien. “Het stelt bereikbare en ambitieuze doelen, die bovendien te veroorloven zijn.”

Cassidy doet dit Aerojet-plan ook uit de doeken in de zomer-editie van het Mars Exploration Magazine (MEM) met het artikel genaamd: “Traveling to Mars on Less Than 4 Cents Per Day – A Feasible and Affordable Architecture.” Dit artikel kan je online lezen via deze link (pagina 12 van Mars Exploration Magazine nummer 3).

UPDATE 2021. Het artikel is niet meer te vinden online. Explore Mars Inc heeft nog maar een beperkt aantal documenten om in te zien. Explore Mars Inc is de inspiratie van onze Nederlandse Explore Mars.


Geplaatst

in

door

Tags: