Mars Globe te koop

Het voordeel van het internet is de enorme hoeveelheid informatie die je op je af kan laten komen, het nadeel is dat het zo veel is. Dat geldt ook voor ruimtevaartnieuws en dan met name op het gebied van Mars. Soms kom ik een website tegen die gelijk in mijn favorieten komt. Zo heeft de Greenwood Space Travel Supply Company een lijst aan leuke ruimtevaart merchandise, waaronder een paar Mars items. Zoals een Mars Globe.

De meeste Mars-fanaten kennen hem wel, de Mars “wereldbol”. Mars als globe op basis van foto’s van de Viking orbiters. En welke Marsonaut wil die niet hebben? Hij is wel een beetje prijzig en de verzendkosten naar Europa zullen ook niet goedkoop zijn.

Mars Globe te koop

Ik vraag me af of er ondertussen geen Mars Globe gemaakt kan worden op basis van de data van de nieuwere orbiters? Zoals de Mars Express. Een plaatje spreekt meer dan duizend woorden, maar als je Mars als bol in je handen kan houden…