Landing Curiosity op de foto

Van de NASA-website geplukt. Is dit de landing van Curiosity, hangend aan zijn parachute? MRO, Mars Reconnaissance Orbiter, klikte deze foto met de HiRISE camera.

Curiosity

Curiosity landing vond plaats op 12 augustus 2012 na een reis van ruim acht maanden. Van de bovenstaande foto is dit de uitvergrote uitsnede. Duidelijk is de parachute te zien met daaronder de rover in de capsule.

Curiosity daalt af

Uiteraard gemaakt door de High-Resolution Imaging Science Experiment (HiRISE) camera de Mars Reconnaissance Orbiter. Deze orbiter draait nog steeds rond Mars. Meer beschrijving op deze NASA-web-pagina.

En nu nog een foto met de Sky Crane met vurende raketmotoren. Maar dat is misschien net iets teveel gevraagd. De opname van de HiRISE camera is op zich al een technologisch hoogstandje.

We hebben al eerder bericht over de landing van de rover. Hierover kan je meer lezen in dit blog bericht lezen.

Naschrift 2021. NASA is niet de enige die met Mars rovers knutselt. Ook in Nederland is men druk bezig, maar dan wel heel bescheiden. Scholieren van het Tabor College Werenfridus kunnen in een robot club hun eigen rover bouwen. De handleiding is te downloaden met een lijst van onderdelen. Hierdoor kan jezelf beginnen met je eigen Mars robot.


Geplaatst

in

door