Eerste nummer Voorwaarts Mars online

Zo nu en krijgen we verzoekjes of de oude nummers van Voorwaarts Mars nog te leveren zijn. Nu lieten we altijd een beperkte oplage drukken voor de Mars Society-leden en om als promatie-materiaal te kunnen uitdelen. Het probleem is dat oude nummers lastig op papier zijn te verkrijgen.

Nu begint het Voorwaarts Mars Magazine als een digitale versie, het ligt dus voor de hand om nummers 1 tot en met 5 in zodanige vorm te gieten dat ze makkelijk online te lezen zijn. Dit is wel een beetje een project omdat er flink werd geëxperimenteerd met het uiteindelijke format ten behoeve van het printen.

Het allereerste nummer van Voorwaarts Mars was gemaakt in Word wat makkelijk is om te zetten naar een PDF-bestand. Youblisher maakt daar een mooie online versie van. Klik op het plaatje en je komt in de Youblisher-applicatie. Bladeren door magazine wijst zich vanzelf.

Voorwaart Mars najaar 2005

Voor de andere vier nummers gaan we zeker een poging wagen om deze online te krijgen, te beginnen met de gemakkelijkste. Voor nieuwe nummers van Voorwaarts Mars gaan we zeker rekening houden met online-publicatie. De ontwikkelingen in digitaal publiceren zijn de laatste jaren enorm snel gegaan. Neem alleen de opmars van ebook publicaties. Vooralsnog biedt Youblisher een uitstekende dienst, een ebook versie van het Voorwaarts Mars Magazine is nu wat teveel gevraagd van onze kleine club.


Geplaatst

in

door