Amerikanen zien in 2033 mensen naar Mars.

Explore Mars Inc. heeft door Phillips & Company een enquete uit laten voeren om te achterhalen wat Amerikanen vinden en begrijpen van de exploratie van Mars. Er is nu een aantal succesvolle missies naar Mars gezonden en Explore Mars wil nu graag weten hoe de Amerikaanse bevolking tegen robots en mensen naar Mars aankijkt.

mensen naar Mars onderzoek


Klik op het plaatje om het verslag te downloaden.

Op 11 februari publiceerde Explore Mars de voorlopig resultaten van het onderzoek. Je kan het verslag downloaden van de Explore Mars Inc. website. De belangrijkste bevindingen zijn:

1 – Van de Amerikanen denkt 71% dat in 2033 mensen naar Mars gaan. Wanneer ze verteld werden dat NASA 2 werkende rovers op Mars heeft, was 67% er mee eens de VS zowel robots als mensen naar Mars moeten sturen.

2 – Gemiddeld denken de ondervraagden dat NASA 2,4% van het federale budget krijgt. In werkelijkheid is dit slechts 0,5%.

3 – Wanneer dit percentage (0,5%) de ondervraagden werd verteld, was 75% ermee eens dit persentage te verhogen naar 1% om een missie naar Mars te bekostigen.

4 – Drie redenen om mensen naar Mars te sturen vonden de ondervraagden belangrijk. Een beter begrip van de planeet Mars. Onderzoek naar leven op Mars. En het continueren van het Amerikaanse leiderschap op het gebied van commercie, wetenschap en defensie.

5 – Op de vraag naar mogelijke hindernissen gaf 73% aan dat dit de bekostiging is en 67% zag de politiek als een struikelblok. Technologie en wetenschap zag men niet als een hindernis.

Het onderzoek deed Chris Carberry, Executive Director van Explore Mars, het volgende opmerken, “Ondanks de moeilijke economische tijden inspireert de ruimtevaart nog steeds het Amerikaanse volk en streeft dit volk nog steeds naar bemande exploratie van Mars. Dit is voor onze leiders een herinnering dat Amerikanen nog steeds ontdekkingsreizigers zijn”.

Dit onderzoek is uitgevoerd tussen 4 en 6 februari door middel van het zenden van emails aan 1101 willekeurige personen. Zoals gezegd zijn de resultaten voorlopig, op 4 maart gaat Explore Mars Inc. het definitieve verslag presenteren. Hierin zullen de resultaten uitgesplitst worden naar regio, gevolgd onderwijs, inkomen en ethniciteit.

Deze blogpost is gebaseerd op het persbericht dat Explore Mars Inc. op haar website heeft gepubliseerd.


Geplaatst

in

door

Tags: