World Space Week 2013 in oktober

Volgende maand is het World Space Week 2013. Dit jaar staat centraal wat men beschouwt als de “Next Frontier”, namelijk Mars. Er is veel gaande met Mars, de grootste ruimterover ooit, Curiosity, rijdt nu rond op Mars. De nieuwe Nasa satelliet Maven (Mars Atmosphere and Volatile EvolutioN) gaat eind dit jaar naar Mars om de atmosfeer te bestuderen.

Dennis Tito hoopt binnen een korte termijn mensen vlak langs Mars te laten scheren. Dat zal de eerste keer zijn dat een mens Mars van zo dichtbij kan bewonderen. En heel misschien landt er dankzij Mars One ooit een mens op Mars. Kortom, Mars is “hot”.

Voor de organisatie van World Space Week 2013 is dit een goede reden om als thema “Exploring Mars, Discovering Earth” te kiezen. Men gaat de laten zien wat de wetenschap tot nu toe te weten is gekomen over Mars. Maar ook wat we dankzij deze kennis over ons zelf te weten zijn gekomen. Uiteraard doet de organisatie van World Space Week 2013 dit niet allemaal zelf. Je kan je eigen evenement organiseren in Nederland en deze laten registreren. Er is ook een coördinator voor Nederland waarmee je contact op kan nemen, voor ons is dat de Netherlands Space Office.

De hele wereld viert World Space Week 2013 van 3 oktober tot 10 oktober.

World Space Week 2013

Geplaatst

in

door