Mars Exploration Magazine nummer 6, 2013

Mars Exploration Magazine nummer 6 is uit. Het is te lezen in zowel een PDF als online in een “flippable” vorm. We hebben wel even moeten wachten, volgens mij kwan Mars Exploration Magazine nummer 5 in 2012 uit, maar het is weer de moeite waard.

Mars Exploration Magazine nummer 6

Met ruim veertig bladzijdes is het een dik nummer met diverse onderwerpen. Recente activiteiten van Explore Mars Inc. (onze moeder-organisatie) neemt men onder de loep, met als hoogtepunt de “Humans to Mars” conferentie in mei van dit jaar. In deze conferentie kwam vooral ter sprake “hoe naar Mars te gaan”. Dit is tevens het hoofdonderwerp van dit Mars Exploration Magazine, namelijk “how will we get to Mars”. Een paar architecturen om op een praktische manier naar Mars te reizen worden besproken.

Maar er is nog meer. Chris Carberry interviewt een paar bekende Amerikanen. Bill Nye, de grote promoter van wetenschap en techniek in de Amerikaanse media, en voor de die-hard Trekkies, Robert Picardo. Picardo is bekend van de Star Trek serie, Voyager. Ik vind het altijd weer knap dat Explore Mars Inc. zulke grote namen weet te strikken voor het Mars Exploration Magazine. Alleen, het zou echt fantastisch zijn als ze dit minstens een paar keer per jaar kunnen doen.

Explore Mars Inc. is een Amerikaanse non-profit organisatie, dit Mars Exploration Magazine nummer is dan ook gericht op een Engelstalig publiek. Gelukkig lezen veel Nederlanders Engels. Dus, veel leesplezier.


Geplaatst

in

door