Symposium GeoVUsie – ‘Planetary Sciences’

Persbericht: Symposium GeoVUsie – ‘Planetary Sciences’
Op donderdag 13 februari 2014 vindt op de Vrije Universiteit (VU) in Amsterdam het Symposium ‘Planetary Sciences: Moon, Mars and More’ plaats. Dit symposium wordt georganiseerd door GeoVUsie, de studievereniging voor Aardwetenschappen en Aarde- en Economie aan de VU.

Symposium GeoVUsie

Het doel van het symposium ‘Planetary Sciences’ is in de eerste plaats om bachelor en masterstudenten kennis te laten maken met het diverse ruimteonderzoek in Nederland en gerelateerde commerciële projecten. Uiteraard zijn ook overige geïnteresseerden in planetair geowetenschappelijk onderzoek van harte welkom. Onderwerpen als de geologie en de fysische geografie van de Maan en Mars komen aan bod en tevens het economisch belang van ruimteonderzoek in Nederland en daarbuiten.

Prof. Dr. Wim van Westrenen, als hoogleraar ‘planetaire evolutie’ verbonden aan de VU, zal deze dag voorzitten. Verder zullen onder meer Prof. Dr. Bernard Foing (ESA), Arno Wielders (Space Horizon en co-founder Mars One), Dr. Sebastiaan de Vet (UvA), Dr. Ir. Inge Loes ten Kate (Universiteit Utrecht) en ex-astronaut Dr. Gerhard Thiele (ESA) spreken over hun onderzoek en ervaringen over en in de ruimte. In de bijlage is het voorlopige programma te vinden van donderdag 13 februari 2014.

Naast de reguliere lezingen zal tijdens de pauzes ook sprake zijn van een postersessie, waarbij studenten en jonge onderzoekers de kans wordt geboden om hun recente planetaire onderzoek te presenteren aan het publiek. Verder wordt er in samenwerking met de European Space Agency (ESA) op vrijdag 14 februari een workshop en rondleiding georganiseerd voor een selecte groep gemotiveerde studenten bij ESTEC in Noordwijk.

Het symposium op donderdag 13 februari 2014 begint om 09.00 uur bij het Auditorium in het Hoofdgebouw van de VU. Het programma zal duren tot ongeveer 17.00 uur, waarna een afsluitende borrel plaatsvindt in de StuKa van GeoVUsie (F-045) van het Wis- en Natuurkundegebouw. De kosten voor deze gehele dag (inclusief lunch) bedragen slechts 5,- euro per persoon. Vooraf inschrijven is verplicht en is vanaf heden mogelijk op de website: http://symposium.geovusie.nl/#section-registration.

Wij kijken er naar uit u te  mogen verwelkomen op de VU op donderdag 13 februari!


Geplaatst

in

door

Tags: