Space Expo Space Day 2014

In november houdt Space Expo haar Space Day 2014. Het is een dag voor alle liefhebbers van ruimtevaart en Science Fiction. En mensen en organisaties die zich op dit gebied willen presenteren. Space Expo heeft de volgende rondgaande brief verspreid over de Space Day:

Noordwijk, 26 september 2014

Op zondag 23 november aanstaande organiseert Space Expo een Space Day. Op deze dag stellen wij iedereen die iets heeft met astronomie, ruimtevaart en science fiction in de gelegenheid om zich te presenteren naar het grote publiek toe en de onderlinge contacten te verstevigen en uit te breiden. Onze ervaring is dat vele liefhebbers naar Space Expo komen om daar kennis te nemen van de activiteiten van de verschillende verenigingen, stichtingen, instellingen en instituten op het gebied van ruimtevaart, sterrenkunde en science fiction. Naast informatieve stands bestaat de mogelijkheid ruimtevaart/sterrenkunde gerelateerde zaken te koop aan te bieden en te kopen.

Space Day 2014

Lezingen

Daarnaast is er een interessant programma met drie verschillende lezingen.

12.30 uur
Lezing “Ssst…geheim; De verborgen kant van de Russische ruimtevaart”
Het persoonlijke verhaal van de Russische ruimtevaartexpert Jaap Terweij. Hij reisde al tijdens de koude oorlog naar Sterrestad en Baikonour. Dankzij zijn vele vriendschappelijke contacten met constructeurs en kosmonauten heeft hij een boeiend verhaal over zijn belevenissen in Rusland.

14.00 uur
De Amerikaans/Nederlandse NASA astronaut Lodewijk van den Berg maakte zo’n vijf maanden voor Wubbo Ockels een ruimtevlucht met de Space Shuttle. Hij komt op 23 november naar Space Expo om zijn belevenissen met de bezoekers aan de Space Day te delen.

15.00 uur
Hij maakte twee ruimtevluchten; verbleef meer dan een half jaar in de ruimte en is vanmiddag in Space Expo om zijn verhaal te vertellen en al uw vragen te beantwoorden; de Nederlandse ESA astronaut André Kuipers!

StarWars
Stormtroopers, Jedi en misschien zelfs Darth Vader, Princes Leia en andere karakters uit de bekende Star War films zijn de hele dag in Space Expo aanwezig voor een Meet & Greet met de aanwezige kinderen. Leden van de Dutch Garrison weten een glimlach op ieders gezicht te toveren en vertellen alles over Star Wars.

Deelname
Deelnemende organisaties aan de ruimtevaart/sterrenkunde/science fiction markt in Space Expo betalen hiervoor € 35,00. Hiervoor krijgt u twee toegangskaartjes voor Space Expo, een tafel van 80 x 160 cm, twee stoelen en twee bonnen voor een kopje koffie of thee ter beschikking. Deelnemers die een achterwand wensen dienen deze zelf mee te nemen. Deze mogen de lengte van de tafel(s) niet overschreiden. Plaatsing in overleg. Ook zijn er een beperkt aantal stroompunten aanwezig. In de expositie is het op veel plaatsen vrij donker. Standhouders dienen er goed aan te doen hier rekening mee te houden. Alle extra tafels zijn uitsluitend vooraf te bestellen á € 27,00 per tafel.

Aanmelden kan uitsluitend via email en kan tot en met vrijdag 8 november, hans.van.der.lande@space-expo.nl
Geef in uw mail uw wensen aan, met hoeveel personen u komt en de wens om al dan niet electriciteit. U krijgt van mij bericht terug. Het verschuldigende bedrag dient ter plaatse te worden afgerekend.

Gezien de te verwachten grote belangstelling is het raadzaam om tijdig één of meerdere tafels te reserveren, want vol is vol! Mocht u nog andere mogelijk geïnteresseerden weten dan kunt u deze brief via uw kanalen verder verspreiden.


Geplaatst

in

door