Werenfridus Tabor Rover

Update Mars rover tabor WERENFRIDUS

Een kleine update op de post over de Mars Rover van het Tabor College Werenfridus. De handleiding is bijgewerkt en naast de Arduino is er nu ook een Raspberry Pi versie te verkrijgen. Dit alles dankzij de noeste arbeid van onze Ton Schuckman.

mars rover tabor werenfridus

De Arduino versie is nog eens goed doorgenomen en aangepast naar de ervaringen met de het project op school. Dit project is een werk in uitvoering. Hierdoor is er altijd wel positief commentaar van de scholieren. Dit levert verbeteringen op voor de handleiding. Download het document hier.

Raspberry Pi is een kleine computer en geen controller zoals de Arduino. Programmeren gaat in Pyhon in plaats van C. De mogelijkheden van de Raspberry Pi zijn fors meer en voor degene die hier de voorkeur aan geeft download hier de handleiding.

Omdat Raspberry Pi toch wezenlijk anders is dan de Arduino, heeft Ton de handleiding hier en daar toch wezenlijk moeten aanpassen. Het electronische board van de Raspberry Pi is bijvoorbeeld van een ander formaat dan de Arduino.

Veel bouw en experimenteer plezier met deze Mars Rover Tabor Werenfridus! Heb je commentaar op het project, schroom niet om dit door te geven. Of als je leuke suggesties hebt.


Geplaatst

in

door