European Rover Challenge

European Rover Challenge Officiele Video

Vorige maand hield men in Polen de European Rover Challenge 2019.

In de European Rover competitie strijden teams van amateurs en studenten om de eerste plaats voor het bouwen van een Mars robot. De robot moet aan een aantal voorwaarden voldoen. Op basis daarvan beoordeelt men de robot op het uitvoeren van wetenschappelijke taken.

In het onderstaande filmpje moedigt de ERC organisatie jonge ingenieurs aan om vooral mee te doen. Artemis Westenberg legt uit waarom dit event zo bijzonder is en hoe dit als gevolg de ERC veelbelovende jonge mensen in het voetlicht zet.

Niet alleen de universiteiten doen aan Mars Rover bouw, ook Nederlandse middelbare scholen wagen zich er aan. Het Tabor College Werenfridus in de kop van Noord-Holland heeft zo zijn eigen Mars robot club. Daarmee levert dit ooit een Nederlandse marsonaut op.

Update 2021. Covid of geen covid, in 2021 is er gewoon weer een Rover Challenge. Daarom kan je weer van 10 tot en met 12 september in Kielce, Polen, meekijken wie de winnaar zal zijn.

Er is een lange lijst van finalisten van over de hele wereld. Er is een ding wat me opvalt, waarom geen Nederlands deelnemers? Wordt het niet eens tijd dat een Nederlandse universiteit of hogeschool een inzending opstuurt?


Geplaatst

in

door