Werenfridus Blue Dot App

Blue Dot App Werenfridus

De robotclub van het Tabor College Werenfridus is niet stil blijven zitten. Opnieuw zijn de mogelijkheden van hun Mars Rover uitgebreid. Nu kun je het wagentje ook besturen met behulp van een Blue Dot app vanaf je Android smartphone.

Blue Dot

Het enige wat je hoeft te doen is wat extra code toe te voegen aan je rover en deze uit te voeren. Op je Android smartphone heb je al de applicatie van Blue Dot geinstalleerd waarmee je de rover kan besturen. In de handleiding van de Werenfridus Robot club vind je alle details.

Een paar handige links naar de Blue Dot informatie op het internet lijkt me wel nuttig.

Uiteraard kan je de nieuwe handleiding weer ophalen van onze download-pagina. Vooralsnog is de handleiding in het Engels.

Misschien had ik dit in eerdere berichten vergeten te vermelden, maar de robot beschikt nu ook over sensoren. Obstakels die het apparaat op zijn weg vindt, worden automatisch vermeden.

Werenfridus Mars Rover Sensor Blue Dot

De term Blue Dot doe me daarnaast nog aan Carl Sagan denken, de beroemde astronoom bekend van de TV-serie Cosmos. Cosmos maakte een diepe indruk op mij als een teenager en was in belangrijke reden voor mijn interesse in alles wat met de ruimte te maken heeft.

Dit is wat Carl te zeggen heeft over zijn “pale blue dot”.


Geplaatst

in

door

Tags: